Zorg dat je scherm open blijft staan tijdens het koken.
Instructies
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
Terwijl de aardappelen koken kun je de overige ingredienten snijden en klaarzetten.
Rooster de paprika en snijdt hem in stukken.
Snijdt de rode ui in dunne ringetjes.
Snijdt de cherry tomaatjes in kwarten.
Hak de koriander (of peterselie) fijn.
Snijdt de knoflook teen in dunne plakjes.
Laat het blikje pota com alho uitlekker. Vang de olie op om te gebruiken voor de dressing.
Snijdt de afgekoelde aardappelen in blokjes.
Meng de aardappelen, de uitgelekte pota en de dun gesneden rode ui door elkaar.
Voeg hier de gegrilde paprika, cherry tomaatjes, plakjes knoflook en koriander aan toe en schep voorzichig door elkaar.
Meng de uitgelekte olie van de pota met de vinagre de uvas en voeg peper en zout naar smaak toe.
Schenk de dressing over de salade en meng voor de laatste maal voorzichtig door elkaar.
Serveer de salade met grove slablaadjes en vers geroosterd brood.
Video
Notities
Wil je lekker makkelijk koken, laat dan de schil om de aardappels voor een rustieke bite.
Wil je nóg gemakkelijker koken, kies dan voor kant en klare krielaardappeltjes.
Als je nog nooit paprika hebt geroosterd en niet weet hoe dat moet, of als je nog meer tips zoekt om van dit recept een "écht makkelijk koken" recept te maken; Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor geroosterde paprika uit pot. Zo houdt je nog meer tijd over om te genieten van de zon.
Wil je juist wél alles zelf maken en deze maaltijd extra bijzonder maken, bak dan je eigen pão caseiro of papo secos om er bij te serveren.