2blikkengrão de bico2 410 grams blikken of 1 845 grams blik
1 elcitroensap
3 elamandelengeroosterd
200mlgroenten bouillon of water
1bosjekoriander of peterselie
grof zee zoutnaar smaak
pepernaar smaak
olijfolienaar smaak
Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm
Meng dit in een ovenschaal met olijfolie, zout, peper en de helft van de massa de alho
Laat dit in de oven roosteren tot het goudbruin is, hussel het af en toe een beetje door
Snipper de ui
Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui hier in aan tot die glazig is
Voeg hier aan alle gedroogde kruiden toe met wat zout en peper
Roer dit even goed door elkaar heen voor ongeveer 30 seconden zodat alle smaken goed loskomen
Blus af met rode wijn
Voeg de tomaten blokjes toe en laat dit een beetje reduceren
Voeg je groenten bouillon of water toe met 1/3 van de geroosterde aubergine
Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een kwartier pruttelen
Voeg de kikkerwten en het restant van de aubergine toe en het citroensap en laat dit opwarmen
Smaak het geheel af
Serveer in schaaltjes of op een grote schaal en garneer af met de koriander of peterselie en de amandelen
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Estufado de grão de bico e beringela
Amount per Serving
Calories
55
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.1
g
1
%
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.2
g
Sodium
138
mg
6
%
Potassium
406
mg
12
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
277
IU
6
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
28
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!