Ga terug
+ servings
Pica Pau | SaboresDePortugal.nl

Pica pau à Portuguesa

Deze barsnack misstaat ook niet op een petisco plank en laat zich ook héél goed serveren als voorgerecht!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineer tijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Petisco, Snack, Voorgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 6 personen
calorieën 180 kcal

Equipment

  • Mes
  • Snijplank
  • hapjespan
  • mengschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram Varkenhaas
  • 2.5 el massa de alho
  • 3 stuks laurierblad
  • 1 rood pepertje
  • 2 dl bier
  • 50 gram boter
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • grof zee zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 potje pickles uitgelekt
  • 1 bakje olijven uitgelekt

Instructies
 

  • Snijd de varkenshaas in blokjes
  • Snijd het pepertje fijn
  • In een mengschaal maak je alvast de marinade met een beetje olijfolie, de massa de alho, het fijngesneden pepertje, zout, peper, laurierblad en het bier
  • Voeg de blokjes varkenshaas toe in de mengschaal en meng alles goed door elkaar
  • Zet je pan op een middel hoog vuur en laat je boter en olie mengsel goed warm worden
  • Bak de varkenshaas blokjes goud bruin
  • Voeg de mosterd toe en roer dit goed door
  • Blus af met het marinade vocht
  • Laat het vocht reduceren
  • Serveer direct uit de pan en garneer af met de pickles en de olijven

Notities

  • Geen fan van varkensvlees? Geen probleem! Vervang de varkenshaas door biefstuk en je bent klaar om te gaan.

Nutrition

Serving: 1persoonCalories: 180kcalCarbohydrates: 2gProtein: 18gFat: 10gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 3gTrans Fat: 0.3gCholesterol: 72mgSodium: 105mgPotassium: 367mgFiber: 0.3gSugar: 0.4gVitamin A: 313IUVitamin C: 11mgCalcium: 15mgIron: 1mg
Trefwoord Barsnack, Hapje, Petisco, Pickels, Rundvlees, Snack, Varkensvlees
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!