Ga terug
+ servings
Bacalhau à brás | SaboresDePortugal.nl

Bacalhau à Brás

Een klassieker onder de bacalhau gerechten
4.50 van 4 Stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
wellen 15 uur
Totale tijd 15 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 4 personen
calorieën 853 kcal

Equipment

  • 1 Mes
  • 1 Snijplank
  • 1 mengschaal
  • 1 Pan
  • 1 vork

Ingrediënten
  

  • 600 gram Bacalhau geweld en in plakjes
  • 4 el Olijfolie
  • 1 Ui in dunne ringen
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 Laurierblaadjes
  • 6 Eieren maat M
  • 200 gram Batata Palha
  • 100 gram Zwarte Olijven
  • Platte Peterselie naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies
 

  • Als je gedroogde bacalhau gebruikt begin dan met het wellen van de vis is koud water.
  • Wel de vis ongeveer 12 tot 15 uur en ververs het water 2 tot 3 keer.
  • Als je vis al geweld is of je hebt stap 1 en 2 net gehad:
  • Haal de bacalhau uit elkaar tot je mooie gelamineerde plakjes hebt.
  • Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn.
  • Hak de platte peterselie fijn.
  • In een mengschaal klop je de eieren los met zout en peper en een klein deel van de gehakte peterselie
  • Warm in een pan de olijfolie op.
  • Fruit de ui, knoflook en laurierblaadjes aan.
  • Voeg de bacalhau en batata palha aan het mengsel en roer dit goed door.
  • Bak het geheel 3 minuten.
  • Voeg nu het eimengsel toe.
  • Roer alles goed door tot dat je eieren gaar zijn. Net als met scrambled eggs is het belangrijk om je vuur niet te hoog te hebben staan.
  • Serveer direct en garneer af met de zwarte olijven en de rest van de peterselie.

Notities

  • Wil jij graag de crunch van de batata palha zo veel mogelijk vasthouden? Gebruik dan ook batata palha om de bacalhau à brás te garneren.

Nutrition

Serving: 1persoonCalories: 853kcalCarbohydrates: 31gProtein: 106gFat: 32gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 7gMonounsaturated Fat: 16gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 474mgSodium: 11293mgPotassium: 2935mgFiber: 3gSugar: 2gVitamin A: 668IUVitamin C: 18mgCalcium: 309mgIron: 6mg
Trefwoord Bacalhau, Stokvis
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!