Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Kruid het vlees met zout en peper
Hak de knoflook fijn
Hak de koriander
Verwarm je grillpan voor met een klein beetje olijfolie
Grill het vlees tot het goudbruin en een beetje krokant is
In een pan verwarm je de olie en een deel van de gehakte knoflook
Na een minuut of 3 voeg je een deel van de gehakte koriander toe
Laat dit een klein minuutje pruttelen
Als het vlees gaar is snijd je dit in blokjes
Serveer op een bord en giet wat van het olie mengsel er over
Besprenkel met citroensap
Notities
Serveer met batata palha of met pão caseiro. (Of zoals wij doen gewoon lekker met allebei ;))
Wij vinden het lekker om bij de serveren nog wat koriander en plakjes knoflook over ons bord te strooien.
Bij assadura de Monchique kun je ook zelfgebakken (friet) serveren.
Lekker met een soepele rode wijn.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Assadura de Monchique
Serving Size
200 g
Amount per Serving
Calories
652
% Daily Value*
Fat
51
g
78
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
33
g
Cholesterol
134
mg
45
%
Sodium
98
mg
4
%
Potassium
792
mg
23
%
Carbohydrates
3
g
1
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
44
g
88
%
Vitamin A
14
IU
0
%
Vitamin C
15
mg
18
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!