Ga terug
+ servings
Assadura de Monchique | SaboresDePortugal.nl

Assadura de Monchique

Hier in huis de favoriete maaltijd om he gevoel te hebben dat we weer in Monchique zijn.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties 4 personen
calorieën 652 kcal

Equipment

  • 1 grillpan
  • 1 Snijplank
  • 1 Mes
  • 1 Pan

Ingrediënten
  

  • 800 gram Varkenskotelet zonder bot
  • 1 Citroen
  • 8 tenen Knoflook
  • 150 mililiter Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Koriander naar smaak

Instructies
 

  • Kruid het vlees met zout en peper
  • Hak de knoflook fijn
  • Hak de koriander
  • Verwarm je grillpan voor met een klein beetje olijfolie
  • Grill het vlees tot het goudbruin en een beetje krokant is
  • In een pan verwarm je de olie en een deel van de gehakte knoflook
  • Na een minuut of 3 voeg je een deel van de gehakte koriander toe
  • Laat dit een klein minuutje pruttelen
  • Als het vlees gaar is snijd je dit in blokjes
  • Serveer op een bord en giet wat van het olie mengsel er over
  • Besprenkel met citroensap

Notities

  • Serveer met batata palha of met pão caseiro. (Of zoals wij doen gewoon lekker met allebei ;))
  • Wij vinden het lekker om bij de serveren nog wat koriander en plakjes knoflook over ons bord te strooien.
  • Bij assadura de Monchique kun je ook zelfgebakken (friet) serveren.
  • Lekker met een soepele rode wijn.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 652kcalCarbohydrates: 3gProtein: 44gFat: 51gSaturated Fat: 10gPolyunsaturated Fat: 6gMonounsaturated Fat: 33gTrans Fat: 1gCholesterol: 134mgSodium: 98mgPotassium: 792mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 14IUVitamin C: 15mgCalcium: 25mgIron: 1mg
Trefwoord Assadura, Knoflook, Lichte maaltijd, Lokaal, Monchique, Snel klaar, Varkensvlees
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!