100gramPortugese Koolkan vervangen worden door boerenkool
4tenen Knoflook
1Wortel
1/2dlOlijfolie
1dlWitte wijn
3Laurier blaadjes
1pakPassata
Zout en peper naar smaak
Kook modus Dit zorgt ervoor dat je scherm zichzelf niet uitschakelt tijdens het koken.
Instructies
Als je gedroogde bonen gebruikt, wel je deze een nacht van te voren.
Snijd het vlees in blokjes en kruid met zout en peper.
Snipper de ui.
Snijd de knoflook fijn.
Verwarm in een pan de olijfolie met de blaadjes laurier.
Fruit de ui en de knoflook aan.
Bak het vlees licht aan in het mengsel.
Blus alles af met de witte wijn en de passata.
Voeg alle bonen toe aan de pan.
Vul de pan aan met water tot alles net onder staat.
Breng alles zachtjes aan de kook en laat dit door pruttelen tot dat alles gaar is.
Voedingswaarden
Nutrition Facts
Feijoada à Portuguesa
Serving Size
1 persoon
Amount per Serving
Calories
360
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
63
mg
21
%
Sodium
528
mg
23
%
Potassium
644
mg
18
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
3007
IU
60
%
Vitamin C
23
mg
28
%
Calcium
83
mg
8
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!