Ga terug
+ servings
Feijoada | SaboresDePortugal.nl

Feijoada à Portuguesa

Een verwarmende bonenstoofschotel die zich ook heel goed in grote hoeveelheden laat maken om in te vriezen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Diner
Keuken Portugese keuken
Porties 7 personen
calorieën 360 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram Procureur lappen
  • 200 gram Spareribs zonder bot
  • 1 Chouriço
  • 1/2 Chouriço Preto
  • 300 gram Feijão Branco
  • 150 gram Feijão Manteiga
  • 100 gram Feijão Encarnado
  • 2 Middel grote uien gesnipperd
  • 100 gram Portugese Kool kan vervangen worden door boerenkool
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 Wortel
  • 1/2 dl Olijfolie
  • 1 dl Witte wijn
  • 3 Laurier blaadjes
  • 1 pak Passata
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Als je gedroogde bonen gebruikt, wel je deze een nacht van te voren.
  • Snijd het vlees in blokjes en kruid met zout en peper.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm in een pan de olijfolie met de blaadjes laurier.
  • Fruit de ui en de knoflook aan.
  • Bak het vlees licht aan in het mengsel.
  • Blus alles af met de witte wijn en de passata.
  • Voeg alle bonen toe aan de pan.
  • Vul de pan aan met water tot alles net onder staat.
  • Breng alles zachtjes aan de kook en laat dit door pruttelen tot dat alles gaar is.

Nutrition

Serving: 1persoonCalories: 360kcalCarbohydrates: 20gProtein: 22gFat: 20gSaturated Fat: 6gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 63mgSodium: 528mgPotassium: 644mgFiber: 5gSugar: 2gVitamin A: 3007IUVitamin C: 23mgCalcium: 83mgIron: 3mg
Trefwoord Bonen, Bonenschotel, Feijoada
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!