Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Feijoada à Portuguesa

Een verwarmende bonenstoofschotel die zich ook heel goed in grote hoeveelheden laat maken om in te vriezen!
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 40 minutes
Totale tijd 1 hour 10 minutes
Gang Diner
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 7 personen
Calorieën 360 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 gram Procureur lappen
  • 200 gram Spareribs zonder bot
  • 1 Chouriço
  • 1/2 Chouriço Preto
  • 300 gram Feijão Branco
  • 150 gram Feijão Manteiga
  • 100 gram Feijão Encarnado
  • 2 Middel grote uien gesnipperd
  • 100 gram Portugese Kool kan vervangen worden door boerenkool
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 Wortel
  • 1/2 dl Olijfolie
  • 1 dl Witte wijn
  • 3 Laurier blaadjes
  • 1 pak Passata
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Als je gedroogde bonen gebruikt, wel je deze een nacht van te voren.
  2. Snijd het vlees in blokjes en kruid met zout en peper.
  3. Snipper de ui.
  4. Snijd de knoflook fijn.
  5. Verwarm in een pan de olijfolie met de blaadjes laurier.
  6. Fruit de ui en de knoflook aan.
  7. Bak het vlees licht aan in het mengsel.
  8. Blus alles af met de witte wijn en de passata.
  9. Voeg alle bonen toe aan de pan.
  10. Vul de pan aan met water tot alles net onder staat.
  11. Breng alles zachtjes aan de kook en laat dit door pruttelen tot dat alles gaar is.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Feijoada à Portuguesa
Serving Size
 
1 persoon
Amount per Serving
Calories
360
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
8
g
Cholesterol
 
63
mg
21
%
Sodium
 
528
mg
23
%
Potassium
 
644
mg
18
%
Carbohydrates
 
20
g
7
%
Fiber
 
5
g
21
%
Sugar
 
2
g
2
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
3007
IU
60
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!