Go Back
+ servings

Caldo Verde

De Caldo Verde staat, zeker in de winter, als basis van iedere maaltijd!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Soep
Cuisine Portugese keuken
Servings 6 personen
Calories 239 kcal

Equipment

  • Snijplank
  • Messen
  • Pan

Ingredients
  

  • 1 Ui
  • 2 tl Massa de alho
  • 20 ml olijfolie
  • 400 gr Portugese groene kool of Boerenkool
  • 1 Kg Aardappel
  • 2 L Water
  • 1 blokje Vlees bouillon
  • 150 gr Chouriço

Instructions
 

  • Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken
  • Snipper de ui
  • Snijd de chouriço in plakjes
  • Zet een pan met water en het vlees bouillon blokje op met de aardappels
  • Zodra de aardappels gaar zijn afgieten, maar bewaar het kookvocht
  • Pureer de aardappels
  • Fruit de uien aan in de olijfolie
  • Blus af met het kookvocht
  • Voeg hier de puree en chouriço aan toe
  • Breng alles rustig aan de kook
  • Roer af en toe door de pan zodat er niets aankoekt aan de bodem
  • Voeg de kool toe
  • Laat het zacht doorkoken tot de kool zacht is
  • Smaak af met zout en peper

Nutrition

Calories: 239kcalCarbohydrates: 37gProtein: 9gFat: 7gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gCholesterol: 18mgSodium: 461mgPotassium: 1058mgFiber: 4gSugar: 2gVitamin A: 6790IUVitamin C: 119mgCalcium: 140mgIron: 3mg
Tried this recipe?Let us know how it was!