Ga terug
+ servings
Molho de piri piri | SaboresDePortugal.nl

Molho de piri piri

Huisgemaakte oempf voor bij iedere maaltijd! In een mooi potje of flesje is dit ook een heel leuk cadeautje om weg te geven.
4.50 van 4 Stemmen
Voorbereidingstijd 0 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Portugese keuken
Porties 350 mililiter
calorieën 3 kcal

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse rode peper
  • 5 grote tenen knoflook
  • 2 eetlepel(s) zout
  • 100 milliliter goede olijfolie

Instructies
 

  • Snijdt de kontjes van de pepers.
  • Snijdt de pepers in grove stukken.
  • Maak de knoflooktenen schoon.
  • Doe de alle ingredienten samen in de blender.
  • Draai het geheel tot een gladde massa.

Notities

  • In plaats van verse knoflook, kun je natuurlijk ook massa de alho gebruiken.
  • Gek op knoflook? Voeg dan gewoon wat meer toe.
  • Houd je van een frisse smaak in combinatie met pittig, voeg dan wat limoensap en -rasp toe. 
  • Wil je een meer broodspread-achtige smaak en textuur, pureer dan één of twee paprika's mee.
Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties te bedenken. Duik gewoon lekker de keuken in en wees niet bang om te experimenteren!
 

Nutrition

Serving: 175mililiterCalories: 3kcalCarbohydrates: 1gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 1gSodium: 2mgPotassium: 2mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 7IUVitamin C: 1mgCalcium: 1mgIron: 1mg
Trefwoord Hete peper, Knoflook, Peper, Piri piri
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!