Zorg dat je scherm open blijft staan tijdens het koken.
Instructies
Voor de brownies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet je bakvorm in. Eventueel kun je de randen bekleden met bakpapier.
Smelt de chocolade en de boter samen op laag vuur.
Klop de eieren, eidooier en het zout met de açucar amarelo door elkaar.
Roer de gesmolten boter en chocolade door het suiker en ei mengsel.
Spatel de bloem en het bakpoeder luchtig door het mengsel.
Hak de walnoten en amandelen grof en roer ze door het mengsel heen.
Giet het beslag in je bakvorm.
Bak de brownies in circa 35 minuten gaar.
Laat de brownies afkoelen.
Voor de ganache
Breek de chocolade in stukjes.
Zet een pannetje op laag vuur en verwarm hierin de ongeklopte slagroom met de chocolade.
Blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten en de ganache en dik vloeibare structuur krijgt. Dit duurt een minuut of 3, dus blijf opletten en roeren.
Giet de ganache over de afgekoelde brownies.
Decoreer de brownies eventueel met schaafsel van witte chocolade (of iets anders lekkers) en snijdt ze in 16 gelijke stukken.
Notities
Wil je controleren of de brownie goed gaar is? Prik er tegen het einde van de baktijd een sateprikker of cocktailprikker in. Als deze er schoon uit komt is je brownie goed gebakken.
Brownies zijn natuurlijk het lekkerste als ze nog een beetje smeuig zijn vanbinnen. Let dus op dat je ze niet gortdroog bakt!
In plaats van açucar amarelo kun je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken. Hierdoor wordt de smaak wel iets anders.
Is 70% pure chocolade een beetje te heftig voor je? Je kunt ook gewone chocolate culinaria gebruiken of kiezen voor melkchocolade. Als je melkchocolade gebruikt worden de brownies wel een stuk zoeter van smaak.
Ook gek op andere soorten noten? Je kunt ook hazelnoten, ongezouten pinda's, macadamia noten of andere noten van je gading gebruiken. Dit kan in iedere verhouding zijn, als het totale gewicht van alle noten samen maar niet meer is dan 150 gram.