Ga terug
+ servings
Caldo Verde | SaboresDePortugal.nl

Caldo Verde

De Caldo Verde staat, zeker in de winter, als basis van iedere maaltijd!
4.50 van 4 Stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Soep
Keuken Portugese keuken
Porties 6 personen
calorieën 239 kcal

Equipment

  • Snijplank
  • Messen
  • Pan

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken
  • Snipper de ui
  • Snijd de chouriço in plakjes
  • Zet een pan met water en het vlees bouillon blokje op met de aardappels
  • Zodra de aardappels gaar zijn afgieten, maar bewaar het kookvocht
  • Pureer de aardappels
  • Fruit de uien aan in de olijfolie
  • Blus af met het kookvocht
  • Voeg hier de puree en chouriço aan toe
  • Breng alles rustig aan de kook
  • Roer af en toe door de pan zodat er niets aankoekt aan de bodem
  • Voeg de kool toe
  • Laat het zacht doorkoken tot de kool zacht is
  • Smaak af met zout en peper

Nutrition

Calories: 239kcalCarbohydrates: 37gProtein: 9gFat: 7gSaturated Fat: 3gPolyunsaturated Fat: 1gMonounsaturated Fat: 2gCholesterol: 18mgSodium: 461mgPotassium: 1058mgFiber: 4gSugar: 2gVitamin A: 6790IUVitamin C: 119mgCalcium: 140mgIron: 3mg
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!