Zorg dat je scherm open blijft staan tijdens het koken.
Instructies
Laat je oven voorverwarmen op 175 graden
Om het deeg te maken
Doe de bloem, boter en het zout in een kom en mix het samen.
Voeg het water toe aan het mengsel en mix totdat het een bal wordt.
Dek het deeg af met folie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Ondertussen maak je de vulling.
Rol na een half uur het deeg uit en leg het in een ingevette taartvorm.
Om de vulling te maken
Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal ze helemaal fijn.
Voeg de suiker toe en maal het geheel tot een pasta. Zorg dat je het mengsel wat tegen de rand zit ook goed naar beneden schraapt zodat alles goed maalt en mixt.
Voeg de gesmolten boter toe en mix alles nog een keer.
De bloem, eieren, eidooiers en citroenrasp mogen worden toegevoegd. Mix alles voor de laatste keer tot een gladde vulling.
Als het goed is heb je inmiddels het deeg uitgerold in de ingevette taartvorm. Heb je dit nog niet gedaan, doe het dan nu.
Giet de vulling op de taartbodem.
Strooi de vanillesuiker over de bovenkant van de taart.
Bak de taart in 25 tot 30 minuten af.
Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.
Bestrooi (rijkelijk) met poedersuiker en serveer maar!