Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Arroz de pato

Rijst, maar dan heel anders dan je gewend bent!
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 20 minutes
Gang Diner
Porties/Aantal 4 personen
Calorieën 1004 kcal

Ingrediënten
 

  • 1.5 liter water
  • 100 milliliter rode wijn
  • 150 gram choriço
  • 150 gram bacon blokjes
  • 2 laurier blaadjes
  • 4 eendenborsten
  • 1 tl zout
  • 50 milliliter olijfolie
  • 1 ui middel groot
  • 3 tenen knoflook
  • 1.5 el tomaten puree
  • 400 gram agulha rijst
  • peper naar smaak
  • paprika poeder naar smaak

Instructies

  1. in een pan met 1,5l water en de rode wijn de eend,choriço,bacon,laurier en zout 40 min laten koken.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Giet het geheel af, maar bewaar het kookvocht.
  4. Maak in een pan een stoofpotje met de olie, de gehakte ui en de gehakte knoflook. Laat het 3 minuten bruin worden en voeg de tomatenpulp toe.
  5. Laat dit mengsel een paar minuten stoven
  6. Als je vlees afgekoeld is, snipper je de eend en snijd je de choriço (als je een hele hebt gebruikt) in plakjes.
  7. Doe de eend, choriço en bacon in je stoofpan.
  8. Voeg hieraan ongeveer 100 ml kookvocht toe.
  9. Laat dit ongeveer 3 minuten zacht koken.
  10. Voeg je rijst toe aan de stoof pan, meng alles goed door elkaar heen.
  11. Giet 400 ml stoofvocht op het mengsel en voeg paprika poeder toe.
  12. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door zodat het niet aan de bodem van je pan blijft plakken en als het te droog wordt nog een scheutje kookvocht bijschenken.
  13. Verwarm de oven voor op 170 graden
  14. Doe alles in een ovenschaal en garneer met nog wat plakjes choriço.
  15. Doe je ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven tot dat de rijst goud bruin is.

Notities

Wat ik meestal doe als ik dit maak is de eendenborst vervangen door een hele eend en die pluizen. Zo hebben we gelijk wat extra kookvocht die we kunnen invriezen en voor andere lekkere gerechten kunnen gebruiken! Let er wel mee op dat als je een hele eend gebruikt je meer water en kruiden nodig hebt voor de smaak.

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Arroz de pato
Amount per Serving
Calories
1004
% Daily Value*
Fat
 
43
g
66
%
Saturated Fat
 
13
g
81
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
19
g
Cholesterol
 
225
mg
75
%
Sodium
 
1052
mg
46
%
Potassium
 
872
mg
25
%
Carbohydrates
 
84
g
28
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
60
g
120
%
Vitamin A
 
329
IU
7
%
Vitamin C
 
23
mg
28
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Iron
 
12
mg
67
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!