Go Back
+ servings
Decorative Top
logo logo logo logo
No ratings yet

Arroz de Marisco

Dit romige rijstgerecht met zeevruchten uit Portugal smaakt naar vakantie!
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 40 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugese keuken
Porties/Aantal 4 personen
Calorieën 528 kcal

Ingrediënten
 

Als je online of in onze winkel komt shoppen raden we aan

  • 1 bak Amanhecer Preparado para Arroz de Marisco bij ons in de winkel verkrijgbaar
  • 1 Arroz de Marisco Pakket

of je volgt deze ingredientenlijst

  • 320 gram Arroz Carolino
  • 1 Ui gesnipperd
  • 2 tenen Knoflook fijn gesneden
  • 0.9 deciliter Gezeefde Tomaat
  • 0.5 deciliter Olijfolie
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1 of 2 Kleine Hete Pepertjes fijn gesneden
  • 2 tl Massa de Alho
  • 2 tl Massa de Pimentão
  • 0.5 liter Witte wijn
  • 1 liter Water
  • 1 bosje Koriander

Instructies

  1. Zet een pan met de olijfolie op een laag vuur en laat dit rustig opwarmen (dan verbrand je olie niet en krijg je geen bittere smaak aan de rest van je gerecht).
  2. Zodra de olie warm is, voeg je de gesnipperde ui toe, roer dit door de olie tot je ui glazig is, zodra dit het geval is voeg je de knoflook en laurier blaadjes toe.
  3. Zet het vuur iets hoger en roer alles door tot het net geen goud randje heeft, voeg de rijst toe aan het mengsel en draai het vuur weer iets omlaag.
  4. Roer alles in de pan goed door en voeg 1 tl Massa de alho, massa de pimentão en de hete pepertjes toe. Alles weer goed doorroeren tot alle smaakmakers goed gemengd zijn.
  5. Blus het geheel af met de witte wijn en de tomaten pulp. Je raad het waarschijnlijk al maar roer alles weer even lekker door.
  6. Voeg het water, de rijst, en je schaaldieren toe en breng alles langzaam aan de kook.
  7. Zodra alles aan de kook is voeg je nog 1tl Massa de alho en massa de pimentão toe voor de extra smaak. Doe hier ook een half bosje bij elkaar gebonden koriander aan toevoegen zodat het mee kan koken in het water. (Als je het niet bij elkaar wil binden kan dat natuurlijk ook, houd er dan wel rekening mee dat je meer tijd kwijt bent om het eruit te vissen.)
  8. Het moment dat de koriander donkergroen en slap is (meestal na een minuutje of 3) mag het bosje uit het water.
  9. Laat alles ongeveer 20 tot 25 minuten doorkoken tot het water goed is opgenomen door de rijst, roer tussentijds wel een paar keer door je pan, zo voorkom je dat je rijst naar de bodem zakt en aanbrand.
  10. Opscheppen en garneren met verse koriander en citroen en lekker smullen!

Voedingswaarden

Nutrition Facts
Arroz de Marisco
Amount per Serving
Calories
528
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Sodium
 
32
mg
1
%
Potassium
 
331
mg
9
%
Carbohydrates
 
73
g
24
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
4
g
4
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
186
IU
4
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
58
mg
6
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
De getoonde waarden zijn een gemiddelde, gebaseerd op een geautomatiseerde, online voedingscalculator. De waarden geven een goede indicatie, maar zijn op geen enkele wijze 100% accuraat en zijn nooit prevalent over of vervanging voor het advies van een voedingsdeskundige.
Heb je dit recept gemaakt?Deel het op social media met #portugeserecepten en tag ons om te laten zien hoe jij Portugal op tafel hebt gezet!