5 shoppingtips voor Moederdag

5 shoppingtips voor Moederdag | SaboresDePortugal.nl

Moederdag in Portugal valt altijd een week eerder dan in Nederland. In Portugal vieren ze Dia da Mãe altijd de eerste zondag in mei. In Nederland vieren we Moederdag altijd op de tweede zondag in mei. Dat betekent dat het alweer bijna Moederdag is! Natuurlijk heb jij al lang iets moois/leuks/liefs/lekkers gehaald om je moeder te verwennen (en anders is dit je cue om snel online te shoppen ;)), maar mocht je nu toch nog iets extras zoeken hebben wij een aantal leuke tips voor je om een Portugees tintje aan Moederdag te geven!

Moederdag met een Portugees tintje

Met al het lekkers in onze webwinkel geven wij natuurlijk een Portugees tintje aan Moederdag. We hebben vijf verschillende tips op een rijtje gezet voor cadeautjes die bij de moeders die wij kennen stuk voor stuk in de smaak zijn gevallen. We beginnen met een suggestie die we het beste kunnen introduceren met een meme…

5 shoppingtips voor Moederdag | SaboresDePortugal.nl

Ginja – Portugese kersenlikeur

Ginja is een likeur gemaakt van zure kersen. De likeur is heerlijk zoet en als je het goed doet, dan drink je hem uit een chocolade kopje. Het kopje kun je meerdere keren vullen of gewoon opeten. Als je dat doet met de ginja er in dan heeft het wel iets weg van een kersenbonbon, maar dan véél lekkerder!

Wij hebben een leuke giftpack met een fles Ginja en 12 chocolade kopjes. We weten zeker dat dit een schot in de roos is voor iedereen die gek is op bijzondere cadeautjes. Zie je de chocolade kopjes niet zo zitten, dan hebben we ook losse flessen ginja in het assortiment.

Portugese honing

Honing gaven we al als Moederdag tip in het artikel dat we over Portugese honing schreven. Je kunt kiezen voor amandelen in rozemarijn honing. Dat is een heerlijk luxe snoeptraktatie. Of wat denk je van een giftpack met drie verschillende soorten honing. Lekker bij het Moederdag ontbijt op een boterham met verse aardbeien!

Vinho verde met copo

We blijven even in de dranken, want een lekkere fles wijn valt bij veel moeders zeker ook in de smaak. En al helemaal als jij er het avondeten bij verzorgt om haar eens extra te verwennen. Vinho verde is een wijn die enkel in het noorden van Portugal wordt vervaardigd en die het beste smaakt als hij uit een aardenwerk mok wordt gedronken. Wij hebben hieronder een wijnsuggestie voor je. Ga je inderdaad de maaltijd bij de wijn verzorgen, kies dan voor een Portugees recept om optimaal te genieten.

Portugese thee en chocolade

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een moeder die een heerlijk momentje voor zichzelf heeft verdiend? Thee en chocolade zal dan zeker in de smaak vallen. Cha de poejo is een kruidenthee die iets weg heeft van munt, het kruid komt uit dezelfde familie, die Linda altijd drinkt als we in Portugal zijn. Zet daar een schaaltje amandelen omhuld met chocolade en fruit bij en je hebt een mini geniet momentje. Mag dat genieten wat langer duren, geef dan behalve thee en chocolade ook een boek. Onze leestip hierbij is “Dank je feestelijk” van Lisanne Stam. Een heerlijk feelgood verhaal waarin Portugal een kleine rol speelt.

Quinta’s sauzen

Voor de moeders die een keukenprinses zijn óf er graag een willen worden, hebben we een hele serie met wat RTU sauzen wordt genoemd. RTU staat voor Ready To Use en deze sauzen zijn super veelzijdig en daardoor heel leuk om mee te experimenteren. Wil je ze gebruiken als marinade? Dat kan. Liever als dipsaus? Schenk ze zo in een schaaltje of meng met mayonaise of yoghurt om zo een ander soort dipsaus te maken. Gebruik ze om je vlees af te lakken als je aan het grillen bent of maak eens kaasloempia’s waar je één van de meer pittige sauzen in meerolt. De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben keuze uit maar liefst 10 verschillende RTU sauzen van kruidig tot extreem pittig, dus er is voor iedere smaak wat wils!

Moederdag cadeautjes

Hopelijk hebben we je leuke (last-minute?) inspiratie gegeven om jouw moeder lekker te verwennen op Moederdag. Als je bij ons wilt shoppen voor je cadeautjes, houdt er dan rekening mee dat uiterlijk donderdag vóór 15.00 bestelt, anders kunnen we je bestelling niet op tijd verzenden.

Extra cadeautje van ons; Zet in de opmerkingen dat het je bestelling een Moederdag cadeautje is en wij zorgen ervoor dat alles feestelijk wordt verpakt.

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *