Morte de chocolate brownies

Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Morte de chocolate brownies zijn meer bekend onder de Engelse naam Death by chocolate brownies. Met bijna 400 gram extra pure chocolade is het inderdaad een behoorlijke portie chocolade die je te snoepen hebt als je de keuken in duikt om deze brownies te maken. Of te laten maken. Als ik iedereen hier in huis mag geloven dan zijn deze brownies het allerlekkerste als mama ze maakt. Ik sta dus altijd heel eenzaam in de keuken als ik speciaal morte de chocolate brownies maak. Tot het moment waarop de kommen uitgelikt kunnen worden. Dán heb ik opeens zoveel hulp dat ik zelf niet meer in de keuken pas…

Death by chocolate brownies

Iedere chocolade liefhebber zal zijn wenkbrauwen optrekken bij de benaming “death by chocolate”. Het klinkt bijna als een uitdaging. Zoveel chocolade dat ik het niet kan navertellen? Kom maar op! Zelfs Augustus Gloop, die bij Willy Wonka in de fabriek in een rivier van chocolade viel, is niet doodgegaan van de hoeveelheid chocolade waar hij doorheen zwom. Volgens het alwetende internet werd voor de originele film uit 1971 “slechts” 150.000 gallon vloeistof gebruikt. Dat betekent dat we het afgerond hebben over zo’n 682.000 liter vloeibare chocolade. Dan draaien we voor een goed gevulde chocolade brownie onze hand niet om, toch?

Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Chocolate culinaria 70%

Voor de lekkerste morte de chocolate brownies gebruik je naar mijn bescheiden mening extra pure chocolade. De chocolate culinaria 70% uit ons assortiment is dan ook mijn favoriet om de keuken mee in te duiken. Ook voor het maken van salame de chocolate of mousse chocolate caseiro zal ik altijd extra pure chocolade gebruiken. Iedereen hier in huis vind dat het allerlekkerste. Het is wat bitterder, minder zoet en daardoor knalt de smaak van chocolade echt uit iedere hap die je neemt.

Er zijn mensen die het échte bittere van extra pure chocolade wel een beetje, pun intended ;), overkill vinden. Natuurlijk kun je ook gewone pure (smelt-)chocolade gebruiken. Sowieso combineert de smaak van pure chocolade heel goed met noten. Voor het maken van pindarotsjes is deze chocolade dus ook een aanrader.

Guilty pleasure

Ook als je niet zo heel goed je weg weet te vinden in de keuken is dit een redelijk fool-proof recept. Misschien zit er een kleine uitdaging in het laten smalten van de boter en de chocolade, maar verder is het redelijk straight forward ingrediënten mixen en alles in de bakvorm storten. Omdat een brownie het allerlekkerst is als de binnenkant nog smeuig is, is het zelfs niet erg als je hem voor het mooie een paar minuutjes te kort bakt. Dit is zo’n recept dat je gewoon héél erg vaak moet maken om zo uit te vinden wat voor jou het beste werkt qua oventemperatuur, baktijd, noten, chocolade, etc. Als de weegschaal je na diverse pogingen écht niet meer lief vind, dan laat je gewoon de ganache weg van de brownies. Ze smaken namelijk ook fantastisch zonder 😀

Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Morte de chocolate brownies

Weet waar je aan begint! Er zijn die-hard chocolade liefhebbers die dit TEVEEL chocolade vinden…
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Dessert, Voor bij de koffie
Keuken Experimentele keuken
Porties 16 stukken
calorieën 432 kcal

Ingrediënten
  

Voor de brownies

  • 275 gram açúcar amarelo (Lichtbruine basterdsuiker kan ook)
  • 225 gram roomboter
  • 175 gram chocolate culinaria 70%
  • 125 gram bloem
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram amandelen
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout

Voor de ganache

  • 200 gram chocolate culinaria 70%
  • 200 mililiter ongeklopte slagroom
Makes: 18 x 18cm rectangle

Instructies
 

Voor de brownies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet je bakvorm in. Eventueel kun je de randen bekleden met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en de boter samen op laag vuur.
  • Klop de eieren, eidooier en het zout met de açucar amarelo door elkaar.
  • Roer de gesmolten boter en chocolade door het suiker en ei mengsel.
  • Spatel de bloem en het bakpoeder luchtig door het mengsel.
  • Hak de walnoten en amandelen grof en roer ze door het mengsel heen.
  • Giet het beslag in je bakvorm.
  • Bak de brownies in circa 35 minuten gaar.
  • Laat de brownies afkoelen.

Voor de ganache

  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Zet een pannetje op laag vuur en verwarm hierin de ongeklopte slagroom met de chocolade.
  • Blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten en de ganache en dik vloeibare structuur krijgt. Dit duurt een minuut of 3, dus blijf opletten en roeren.
  • Giet de ganache over de afgekoelde brownies.
  • Decoreer de brownies eventueel met schaafsel van witte chocolade (of iets anders lekkers) en snijdt ze in 16 gelijke stukken.

Notities

  • Wil je controleren of de brownie goed gaar is? Prik er tegen het einde van de baktijd een sateprikker of cocktailprikker in. Als deze er schoon uit komt is je brownie goed gebakken.
  • Brownies zijn natuurlijk het lekkerste als ze nog een beetje smeuig zijn vanbinnen. Let dus op dat je ze niet gortdroog bakt!
  • In plaats van açucar amarelo kun je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken. Hierdoor wordt de smaak wel iets anders.
  • Is 70% pure chocolade een beetje te heftig voor je? Je kunt ook gewone chocolate culinaria gebruiken of kiezen voor melkchocolade. Als je melkchocolade gebruikt worden de brownies wel een stuk zoeter van smaak.
  • Ook gek op andere soorten noten? Je kunt ook hazelnoten, ongezouten pinda’s, macadamia noten of andere noten van je gading gebruiken. Dit kan in iedere verhouding zijn, als het totale gewicht van alle noten samen maar niet meer is dan 150 gram.

Nutrition

Serving: 1brownieCalories: 432kcalCarbohydrates: 37gProtein: 5gFat: 32gSaturated Fat: 17gPolyunsaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 10gTrans Fat: 1gCholesterol: 80mgSodium: 125mgPotassium: 84mgFiber: 3gSugar: 25gVitamin A: 582IUVitamin C: 1mgCalcium: 36mgIron: 1mg
Trefwoord Brownies, Chocolade, Ganache, Smaakbom
Deel jouw resultaat op social media met #saboresdeportugal en tag ons @saboresdeportugalnl.Laat jouw rating achter in de comments!

Morte de chocolate brownies

Alleen al het lezen van het recept voor morte de chocolate brownies maakt dat je een kilo zwaarder bent geworden, of niet 😉 Het is ook niet aan te raden ze bij de koffie te serveren na een zware avondmaaltijd, want dan weet je zeker dat je de rest van de avond niet meer overeind komt.

Dat maakt dit recept het ideale recept voor het einde van februari. Als je jouw Valentijnsliefde hebt gevonden deze maand, dan is een kilootje meer op de weegschaal niet erg. (Als je hem er straks maar weer aftraint ;)) Heb jij geen Valentijn gevonden deze maand of heeft jouw Valentijn je laten zitten? Deze brownies zijn het ultieme comfortfood om je luduvudu weg te eten <3

Sergio & Linda | SaboresDePortugal.nl

Geen tijd om nu direct de keuken in te duiken omdat je niet alles in huis hebt? De belangrijkste ingrediënten bestel je bij ons in de webshop en het recept kun je ook heel gemakkelijk pinnen!

Morte de chocolate brownies | SaboresDePortugal.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept